Vriendschap

Tom en JurreHoewel je misschien niet voor jezelf een grote rol ziet weggelegd in het proces naar wereldvrede, beginnen de meeste veranderingen – heel clichématig – in het klein met onszelf. Tekentherapeut Corry helpt kinderen door spel en beweging betekenis te geven aan hun woorden en emoties. Hierdoor kunnen veranderingen plaatsvinden in gedrag, gevoel en mindset (je gedachten over situaties en gebeurtenissen). Een voorbeeld uit de praktijk van Corry: twee jongens hebben al een tijd ruzie en weten niet hoe ze die moeten oplossen. Ze vermijden het contact met elkaar, maar hebben hier allebei verdriet van en lijden in stilte. De jongens zitten tegenover elkaar en krijgen een potlood. Het is de bedoeling dat ze op hetzelfde blad halve cirkels gaan tekenen, naar elkaar toe. Aarzelend beginnen ze. En dan gebeurt er iets magisch: op het moment dat de jongens door elkaars lijnen gaan tekenen, maken ze contact, zónder vervelend gevoel. Op dat moment staan de jongens open voor het oplossen van de ruzie. Ze willen dolgraag bij elkaar ‘op visite’ in de tekening en tekenen verder, totdat ze elkaars kern raken. Gaandeweg vertellen de jongens over hoe de ruzie is begonnen. Ze ontdekken dat de ander ook zo verdrietig is door de ruzie, die ooit met iets heel kleins begon… En nu? Ze lachen naar elkaar en zijn weer (voorzichtig) vrienden geworden. Dit voorbeeld laat zien dat je soms een klein duwtje in de rug nodig hebt om de stap naar elkaar toe te zetten. Heb jij hier hulp bij nodig, bel of mail gerust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: