Artikel uit Stroom in Beeld

Impressie en ervaringen op het Tekentaal-Event op 7 april 2018

Workshop over rouwverwerking met kinderen door Corry Tas

Corry is leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk voor twee dagen in de week. We beginnen al vlot met een ontspannende tekenopdracht: vier krabbels waar we snaveltjes, vleugeltjes en poten aanzetten. Corry legt uit dat bij kinderen met een verlieservaring de veilige situatie verdwenen is en dus ga je veiligheid en ontspanning bieden. Helpen om bij zichzelf te blijven door binnen een kader te laten tekenen. Op deze manier langzaamaan ook de binnen- en buitenruimte verkennen: kinderen laten thuis vaak niet hun verdriet zien. Is het bij jou fijn, veilig en helend, dan komt er een gesprek op gang. Materiaal wat hierop aansluit is pastelkrijt. Wil er nog boosheid uit, dan is butsen, krassen een uitlaatklep. Corry deelt nog een ervaring met ons: laat zelf als volwassene zien hoe je je voelt. Dat is transparant en geeft een kind ook ruimte om zijn gevoelens te delen. Laatste boodschap: vertel een kind precies wat er is gebeurd met zijn of haar overleden dierbare. Anders kunnen er onnodig, angstige voorstellingen ontstaan.

Janny de Jong

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: